10 kohtausta seksuaalisesta vallankäytöstä

10 kohtausta seksuaalisesta vallankäytöstä on musta komedia seksuaalisesta vallankäytöstä ja naiseksi kasvamisen kipupisteistä suomalaisessa yhteiskunnassa. Esityksessä kuvataan tosielämän vallankäytön muotoja, tilanteita ja tapahtumia, joita työryhmän jäsenet ovat kohdanneet elämässään. Vaikeimpana muistona esityksen ohjaaja Heini Vahtera tuo lavalle oman kokemuksensa raiskauksesta ja sen käsittelemisestä oikeussalissa. Esitys on henkilökohtainen, avoin ja koskettava, mutta silti kepeän kathartinen. Nopean Toiminnan Naiset pyrkii esityksellään avaamaan silmiä sille, että #metoo-liike koskettaa yhteiskunnassa suurta osaa ihmisiä.

Esitys huipentuu yhteiseen, yleisöä osallistavaan mielenosoitukseen. Yleisöllä on mahdollisuus tulla lavalle seisomaan kyltin kanssa, johon kukin saa kirjoittaa itse valitsemansa lauseen. Lauseita voi myös kirjoittaa paperille juuri ennen esitystä, jolloin ne heijastetaan osaksi esitystä lavan taustakankaalle. Esityksen mielenosoitukseen osallistuminen on yleisölle täysin vapaaehtoista.

Esitykset: 4.8. klo 16 ja klo 20

Harvemmin tulee teatterissa hajoiltua kuten nyt. Naurattaa, itkettää, suututtaa, ahdistaa. Tehokas ei ole sana, jota tulee käytettyä teatterissa puhuttaessa, mutta silti se sopii täydellisesti kuvaamaan Nopean toiminnan naisten näytelmää 10 kohtausta seksuaalisesta vallankäytöstä. Esitys pistää ajattelemaan ja ymmärtämään samalla, kun se tekee selväksi, että tässä on piste ja raja.
— Turun Sanomat, Frida Maria Pessi
Nostipa tunteet pintaan, vanhan häpeänkin, kuitenkin kepeästi, älykkäästi ja hauskastikin, ja ehdotti kuritonta vapautta juuri siitä! Upeaa!
— Katsojan palaute

Työryhmä

  • Ohjaus: Heini Vahtera

  • Käsikirjoitus: Heini Vahtera ja työryhmä

  • Valot: Paul Damade

  • Muusikko: Karen Soinila

  • Esiintyjät: Meri-Tuuli Lönn, Mariella Nikkanen, Janina Koski, Tuulia Lindholm ja Nadja Uusiperhe.